1 jaar en 168 dagen
Volgende verjaardag:
  • Hoera!! Zipje wordt vandaag 14!!
Volgende gebeurtenis(sen):
  • Vlaai bij Mars op 7/2/2019
Laatste messageboard bericht: Laatste bericht door Sannr
Random quote: PearseToC: Richard: "Na een tijdje herken je elke kaart aan de achterkant"
Wouter: "Dat is met vrouwen ook"
Verberg menu

Evenementen

Evenementen

van Lint Studenten Sport Week 2002

Hieronder de verslagen van de vLSSW 2002 zoals die door de bananen ervaren is.

Badminton

door Ronald

Aangezien een ex-voorzitter van banaan goede contacten onderhoudt met de organiserende vereniging van de VLSSW, is banaan ook ingeschreven voor dit sportieve evenement. Uiteraard kon de afvaardiging van banaan aangevuld met de banaanhang niet ontbreken bij het badminton. Na een uitgebreid trainingskamp en een hoogte stage en aanmoedigende woorden van onze teamcaptain was het team uiterst gemotiveerd zich van haar beste kant te laten zien.

Het banaanteam beschikte zelfs over meerdere sterspelers! Dus dat begon meteen gunstig. Zo waren Ronald, Dan, Judy en Pieter en hecht team, dat de verschillende wedstrijden in koppels met wisselende samenstelling afwerkte met wisselende resultaten. Hetgeen uiteraard alles tot vermaak van de deelnemers en ook het massaal toegestroomde publiek, dat de verrichtingen gadesloeg. De inspanningen leverden enkele van de teamleden dagen spierpijn op, maar dat is gelukkig alweer over.

Zo als altijd kan er maar een de winnaar zijn en dat waren wij dus niet. Blijkbaar zijn de contacten van een zekere ex-voorzitter niet dusdanig dat er een grote triomf gevierd kon worden. Gelukkig blijkt hieruit natuurlijk weer de integriteit van die ex-voorzitter. De consumpties na afloop smaakten goed en toen kwam een olifant met een hele grote snuit...

Tafeltennis

door Dan

Op de kille winteravond van 17 december betraden rond de klok van half 7 Dan en Pieter, de enige tafeltennisbikkels van Banaan, de arena waar het vanavond allemaal zou gaan plaatsvinden: de Gymzaal in het Studentensportcentrum. Na enige minuten warm te hebben gespeeld om de spierpijn van de vorige avond niet nog erger te maken, en om natuurlijk onze zintuigen te laten wennen aan de feestelijke, maar toch ook wat geladen atmosfeer die er natuurlijk altijd heerst tijdens dit soort evenementen werden de verschillende deelnemers bij elkaar geroepen en kon het toernooi beginnen.

De eerste ronde was gelijk de zwaarste. Doordat onze spelers nog niet goed warm waren verloren zij jammerlijk: 2 maal 3-0. Gelukkig was Anette "Ik kan niemand stiekum besluipen" Spaan inmiddels gearriveerd, en na deze broodnodige motivtie ging het opeens heel spannend. Dan won vanzelfsprekend zijn enkelpartij met 3-1, maar Pieter verloor die van hem helaas op het randje met 3-2 (het was 12-10 in de laatste set), waardoor het nodig werd het treffen der giganten te beslechten met behulp van een dubbel. Na 10 bloedstollende minuten, waarin de hele zaal zich langzamerhand verzamelde rond de tafel, waar het allemaal gebeurde, kwamen wij als winnaars uit de bus. Op naar de volgende partij.

Die volgende partij was tegen een tweetal leden van de plaatselijke tafeltennisvereniging. Om de avond een studnetikoos tintje te geven speelden zij niet met batjes, zoals het gewone volk, maar met heuse dienbladen. Helaas ging dat hen niet slecht af: nogmaals werd er in korte tijd met de helden van Banaan afgerekend: 3-0 en 3-0. Op dat moment waren wij maar wat blij met de aanwezigheid van onze cheerleader: Anette was de schouder die op zulke momenten zo nodig is om op uit te huilen. De laatste partij, helaas alleen voor de eer, ging met grote cijfers naar Banaan: Dan won zonder moeite met 3-1, en ook Pieter stopte zijn tegenstander met grote cijfers onder tafel: het werd 3-0. Helaas, dit vertoon van macht mocht niet meer helpen: onze vertegenwoordigers werden zonder pardon en met dank voor bewezen diensten naar huis gestuurd.

Het einde van weer een dag vol belevenissen van Banaan in de van LintStudenten SportWeek.

Zaalvoetbal

door Erik

Het toernooi begon goed: eerste wedstrijd binnen enkele seconden de 1-0. Eitje dus, en dat bleek ook verder zo te zijn: de tegenstander wist maar een paar keer te scoren, dus het verlies kon zonder enige problemen beperkt gehouden worden. Dat dit succes de komende wedstrijd minsten gevenaard zou worden werd niet betwijfeld. Een schitterende 1-1 was het resultaat; het eerste punt uit een waarschijnlijk lange reeks enen en nullen was binnen; dit tot tevredenheid van de informatici, die de bui van drie punten al zagen hangen. Dat was ook terecht geweest: de bananen maakten het spel, maar wisten het afgedwongen veldoverwicht niet in duidelijke cijfers uit te drukken, terwijl de tegenstander bij n van zijn counters de 1-1 onhoudbaar in de kruising wist te draaien.

Na deze indrukwekkende reeks zaten de poulewedstrijden er al weer op. Het hoeft natuurlijk niet gezegd te worden dat we door waren naar de volgende ronde (nee, niet de verliezerspoule). De volgende tegenstander was duidelijk van een ander kaliber. Aanval op aanval golfde op het doel af, en toch stond het na enkele minuten pas 2-0. De bananen hadden hier op een gegeven moment natuurlijk genoeg van, en keerden het tij. Er zijn grenzen! Dit hield helaas niet in dat we gingen scoren; we vielen nu om de beurt aan zonder echt gevaarlijk te worden. Je kunt ook niet alles hebben. De oplettende lezer leidt hier natuurlijk uit af dat de eindstand 2-0 voor de ander werd, en hij zal niet teleurgesteld worden daarin. En daarmee juist ook weer wel: de 2-0 betekende het einde van een succesvol toernooi. Maar terwijl de rest moest doorzwoegen konden de bananen eindelijk rustig douchen. Bij zo'n toernooi is het toch een kwestie van op het juiste moment uitgeschakeld worden, anders is de ri j bij de bar ook zo lang, en dat gevoetbal is na een tijdje ook wel leuk geweest. Natuurlijk werd de trainer achteraf ontslagen, en hebben de fans uit teleurstelling het centrum van Eindhoven vernield, maar dat hoort erbij: het is en blijft voetbal.

Knotsbal

door Marc en Richard

Tijdens de afgelopen van Lint Sportweek heeft Banaan natuurlijk weer volgens traditie geknotsbald. Na ons in ons fleurige tenue gehesen te hebben betraden wij het sportveld waarop we de reeds aanwezige knotsballers beoordeelden op hun goed uitgedachte tactieken, waarvan we later tijdens onze welverdiende pauze dankbaar gebruik maakten om een superieure speeltactiek te ontwikkelen. Hoewel we deze tactiek niet vanaf het begin beschikbaar hadden, konden onze tegenstanders hier geen voordeel uit halen daar zij simpelweg afgedroogd werden vanwege een goede combinatie van inzicht, inventiviteit, snelheid en behendigheid. Helaas was er een groep tegenstanders die zich niet hield aan onze tactiek. Via een aantal mager uitgevoerde, toevallig net goed geplaatste bewegingen wisten ze een aantal doelpunten te halen. Omdat wij toch geen zin meer hadden in een finale hebben we die groep daarna maar laten winnen. We zijn met een voldaan gevoel naar huis gegaan.

Basketbal

door Sander

To BBall or not to BBall

Versterkt met de belofte uit het schilderachtige Oirschot nam het team "Banaan" deel aan het onderdeel Basketbal tijdens de Van Lint Studenten Sportweek 2002. Met een line-up van Esther "The Exotic" de Pina als point guard, Pieter "The Playboy" Van den Akker als shooting guard, Dan "The Man" Roozemond als small forward, Mark "Whraaaaaaaag" de Haas als power forward en Sander "The Girl" Vollebregt als center waren de verwachtingen hooggespannen. Ook de bench mocht er wezen: Marc "The Vegetable" Stevens, Mark "He-man" Van Heeswijk en Finbar "The Horror" S Bogerd. De eerste wedstrijd was tegen de meest kansloze vereniging van de lichtstad: De putzers van Nayade. Dat waterpolo-ers lomp zijn was duidelijk, dat ze onsportief zijn bleek gedurende de wedstrijd. Geheel tegen de boodschap van de sportweek in waren de heren tijdens de wedstrijd al bezig met shirtje wisselen in plaats van oog te houden op de bal. Na een onbesuisde actie werd onze belofte onder de voet gelopen door een polo-er waar ze 3 keer in paste.

Gelukkig waren de bananen uit een ander hout gesneden en was de eerste hulp bij ongelukken snel ter plekke. De wedstrijd werd uiteindelijk tegen de verhoudingen in een gelijkspel. Vervolgens was het de beurt aan de ESSF zelf om een plekje te zoeken op de slachtbank. Vanwege het verlies tegen deze ploeg tijdens het knotsbal waren we natuurlijk extra gebrand om ze een koekje van eigen deeg te geven. Kansloos verlieten de rode shirts de arena. Het hoogtepunt van de avond was nu aangebroken: De confrontatie tegen SICK, van oudsher DE absolute tegenhanger van Banaan. Het noodlot brak echter aan doordat The Girl voor organisatorische belagen de eerste 5 minuten afwezig was, wat resulteerde in een 10-0 achterstand. Na verwoede pogingen om het tij te keren was de tijd de grootste vijand en ondaks een grote inhaalslag werd het gat niet kleiner dan 2 punten. Wellicht volgend jaar kan deze vernedering worden rechtgezet. Tevens in de partij tegen de SICK werd de ijzeren wet van de biologie nog eens duidelijk met als slachtoffer onze eigen Fianbarr. The pain kwam hard aan bij the horror die niet bestand bleek tegen een middag EN avond intensief (nou ja, zo intensief mogelijk dan) sporten. Maar sport verbroederd, en op het moment dat Finbar wordt afgevoerd bied SICK aan om de weggevallen posities op te vullen. Wie had dat ooit kunnen denken? Met gebundelde krachten werden alle tegenstanders bestreden en wat de uitslag ook is geweest, deze avond heeft laten zien dat zelfs de eeuwige vijanden kunnen samenwerken. Daar kunnen Saddam en Bush nog een puntje aan zuigen!

Unihockey

door Haasjebeestje

Wat is Unihockey eigenlijk. De Van Dale geeft de volgende informatie:
uni (bn.) 1 effen, eenkleurig
hoc-key (het ) 1 sport, waarbij twee elftallen met hockeysticks een kleine harde bal in het doel van de tegenpartij moeten slaan.

Effe hockey-en dus, dat kan mooi tussen het basketballen door dachten we. Het bleek echter zwaar tegen te vallen om zoveel lichamelijke inspanning te leveren en dat ondanks de beroemde fitheid van de Bananen. Na een triomphantelijke eerste wedstrijd waarvan slechts weinig in de analen der historie kan worden opgenomen omdat het zicht van de geschiedschrijver enigzins werd belemmerd door de uitzinnige menigte. Het schijnt dat Dan "Poke-Man" zeer goed in vorm was tijdens deze eerste wedstrijd, helaas was daar in bijna alle verdere wedstrijden slechts weinig van terug te zien. Vele prachtige kansen gecreerd door profhockey-er Mark "De beuker" werden door hem verprutst. Helaas heeft het zand der tijd veel stof doen opwaaien en de verdere feiten van deze wedstijden voor altijd verloren doen gaan in de zandstorm der vergetellheid waardoor slechts het feit is overgebleven dat ze allemaal in nederlagen eindigden. Het enige wat nog rest is dat de laatste wedstrijd wederom een zegetocht was met Dan "Poke-Man" en Mark "Hulk Smaaaaaaash" als topscoorders.

Volleybal

door Mark van Heeswijk

Net als vorig jaar was ook dit jaar banaan weer vertegenwoordigd bij het volleybal, om hun zeer beruchte en alom bekende reputatie te verdedigen. Deze was de concurrentie namelijk toch ter ore gekomen, ondanks het zeer bescheiden stukje van vorig jaar waarin onze geschiedschrijver de concurrentie probeerde te misleiden. ("Het volleyballen was wel leuk. We moesten ons allemaal natuurlijk enorm inspannen, waar we best veel moeite mee hadden, maar het resultaat was voldoende (=geen halve finale of zo). Het was een geslaagde avond") Bij de concurrentie zal dan ook ongetwijfeld een rilling door het lijf zijn gegaan waar veel horrorfilms jaloers op zullen zijn. Ongetwijfeld was het deelnemersveld dus ook al redelijk uitgedund, wat weer mooi uitkwam voor Banaan. Hierdoor kon het aantal slachtoffers toch beperkt blijven. Het verloop & resultaat van de slag die volgde , waarbij de slag om de twee torentjes in het niet valt, is helaas weer niet opgenomen in de geschiedboeken, aangezien de geschiedschrijver dit keer werd afgeleid door een of ander nieuw apparaat (ook wel bekend als mobiele telefoon). Daarom zal ik hier zo goed en zo kwaad als het gaat proberen nog het een en ander vast te leggen voor het nageslacht. (Dit valt echter niet mee, omdat ondergetekende ergens in heetst van de strijd werd bedolven door onder de tegenstanders in een laatste poging om het tij te keren. De rest zal dus van vader op zoon verder de geschiedenis in moeten gaan, en waarschijnlijk zal door een trots achter-achter-achter-banaankleinzoontje die alle feiten en legenden dan verzameld, opgetekend worden.) Maar goed, het ging dus als volgt. Nadat Banaan de eerdere dagen al zware verliezen had geleden (wat we gelukkig stil hebben kunnen houden voor de concurrentie), hebben we toch een strijdmacht kunnen verzamelen. Het plan was om de palen van het net omver te halen en het net daarna op de tegenstander te storten. Helaas was de sleutelpersoon in dit plan (de geschiedschrijver) helaas weer te druk met zijn telefoon bezig, waardoor hij de zaag vergeten was. Na verwoede pogingen om het net dan maar met de bal omver te slaan, gaven we Plan A uiteindelijk maar op en gingen we over op Plan B: de tegenstander uitschakelen met de bal. De communicatie was echter niet helemaal optimaal, en zodoende hielden sommige van onze strijdkrachten het maar bij plan A. De bal belandde daarom nog vele keren in het net. De keren dat het wel goed ging werd de tegenstander helaas nogal eens gemist (met als gunstig bij-effect dat we nog wat punten scoorden). Enkele tegenstanders werden uitgeschakeld, maar niet genoeg.....de overgebleven tegenstanders kregen op tijd ons plan door en besloten toen de meest onvoorspelbare persoon (waarvan ze nooit wisten waar de bal uitkwam) uit te schakelen. Hier zag ondergetekende een knokteam op zich afkomen en heeft helaas de rest van het volleybal moeten missen.... en eindigt dit verslag...

Voor volgend jaar zullen we nog eens goed bij elkaar moeten gaan zitten om alle plannen waterdicht te krijgen. Om te zorgen dat dit keer wel een zaag geregeld wordt, of desnoods zwaardere middelen. Maar een ding is in ieder geval zeker: We'll be back....BIGGER & MORE EVIL THAN EVER, SO BE AFRAID, BE VEEEERY AFRAID....MUHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHA (evil)

Dit stukje is 100% Finbarizer compattible.

Jeu des boules

door Pieter

Tijdens de sportweek was Banaan overweldigend aanwezig. Helaas niet bij het Jeu-des-boules, door VVD'ers en andere uitslovers ook wel petanque genoemd. Belangrijke reden daarvoor kan zijn dat er tijdens de van Lint Studenten SportWeek 2002 geen Jeu-des-boules aanwezig was. Waarschijnlijk heeft daar niemand lang over getreurd, aangezien Jeu des boules in het algemeen als een oude-mannensport wordt gezien. Gecombineerd met het feit dat oude-mannensporten niet leuk zijn (in tegenstelling tot bijvoorbeeld ouwelullenmuziek) kunnen we concluderen dat de meeste bananen jeu des boules waarschijnlijk een duf spelletje vinden. Of dat de waarheid is laten we maar wijs in het midden, misschien kan daar in de volgende vergadering over gestemd worden.

Maar als we toch hadden meegedaan, hadden we waarschijnlijk toch de finales niet gehaald, gezien onze resultaten bij de andere sporten. Dus we hoeven niet bedroefd te zijn over eventuele gemiste bekers.

Kortom: er is niet gejeu-des-bouled.