1 jaar en 168 dagen
Volgende verjaardag:
  • Hoera!! Zipje wordt vandaag 14!!
Volgende gebeurtenis(sen):
  • Vlaai bij Mars op 7/2/2019
Laatste messageboard bericht: Laatste bericht door Sannr
Random quote: PearseToC: Ik vul alles.
Verberg menu

Evenementen

Evenementen

De van Lint Studenten Sport Week 2001

De banaantjes hebben dit jaar actief meegedaan aan de van Lint Studenten Sport Week 2001. Hieronder een verslag van een aantal activiteiten.
Her schrijven van de stukjes werd democratisch verdeeld en niet ingeleverd betekende extra letters (zie BVPS)

Door het lint met de ESSF

Door: A.J. Vollebregt

December is ieder jaar het startsein voor begrippen als (après) skin, sneeuwballengevechten en haardvuren. Kortom, December is een gezellige wintermaand. n een sportieve, want het is de maand waarin de Van Lint Studenten Sportweek wordt gehouden. Met ruim 250 teams is deze sportweek het grootste studentensportevenement van Eindhoven. Combineer je nu al deze gegevens, dan kom je uit op het grote winterfeest Van Lint Studenten Sportweek 2001 "Door het Lint".

??? jaar geleden is de Van Lint Studenten Sportweek voor het eerst gehouden, vernoemd naar de rector Van Lint, die in zijn tijd als rector veel voor sport op de TU/e heeft betekend. Het idee van de week is dat studenten de kans krijgen om sporten te doen die ze normaal niet doen, met sportiviteit hoog in het vaandel. Na weken van voorbereiding door de leden van de commissie (gevormd door Thijs Huijsmans, Corinne Jongeneelen, Jan van Tiel en de het ESSF-bestuur Kjille, Sander, Karin, Serge en Jolanda) was het studentensportcentrum klaar voor 4 dagen sporten en feesten. De doorgaans zwaarverlichte kantine werd omgedoopt tot (winter)partycentrum met heuse aprs-ski bar en de drive-in show van DJ Joep Keij. Let the games begin

De maandag stond de afgelopen jaren in het teken van de verplaatsing naar de Tongelreep in verband met het waterpologedeelte. Met de komst van het zwembad op het sportcentrum is deze verplaatsing overbodig geworden, zodat voor de andere maandagsporten meer ruimte is gekomen. Omdat in het zwembad maar 1 wedstrijd tegelijk gespeeld kon worden n omdat natte sporters niet in de kantine worden gedoogd werden de waterpolo-poules in anderhalf uur afgewerkt, onder het motto: "erin en eruit". Vooral teamsporters schenen bedreven te zijn in deze sport, maar natuurlijk ook de triatleten.
Nieuw tijdens deze aflevering was het Knotsbaltoernooi. Met enorme wattenstaven gingen de deelnemers de bal (en elkaar!) te lijf, wat resulteerde in enkele blauwe plekken, wat gesneuvelde knotsen, veel spierpijn maar vooral een heleboel lol. En dat kon ook niet anders, aangezien de Sportraad UT helemaal uit Enschede kwam gereden voor een avondje knotsbal. Totelos domineerde het knotsbal en mocht in de finale een onderonsje tussen zaalvoetballers uitvechten. Ook het badminton en frisbee werden goed bezocht, evenals het feest na de sporten.

De drukste avond tijdens de sportweek was toch wel de dinsdag. Met ruim 400 deelnemers is het zaalvoetbal al jaren de populairste sport. Het ging er (in strijd met de achterliggende gedachte van de Van Lint Studenten Sportweek: Doe mee voor de gezelligheid, en niet voor de winst) soms hard aan toe. Gelukkig waren de scheidsrechter (nog) redelijk nuchter, zodat incidenten uitbleven. Bij het tafeltennis en squash waren minder deelnemers aanwezig, maar het was er wel erg gezellig. Net als het feest naderhand (al kunnen enkele bestuursgenootjes van me dat niet zo goed meer herinneren).

Het bleek dat 2 avonden/nachten intensief sporten en feesten zijn tol begon te eisen, gezien het aantal afmeldingen voor het Unihockey en Basketbal op de woensdag, maar door een beetje te goochelen met de schema's en dankzij het uithoudingsvermogen van sommige teams om non-stop te unibasketsquashen kwam alles toch nog op zijn pootjes terecht.

Donderdag = feestdag, daar is niet aan te ontkomen. Het Volleybal werd onder controle gehouden door Hajraa en Tamar, een unieke samenwerking tussen de twee verenigingen. Vervolgens was het tijd voor de finales en het altijd chaotische Touwtrekken, dit jaar iets minder chaotisch dan de afgelopen jaren. Na de gebruikelijke uitloop op het schema kwam professor Van Lint persoonlijk de prijzen uitreiken. Zijn korte maar zeer krachtige speech werd erg gewaardeerd. De beurt was nu aan de band: Live on Stage, de houseband van SSRE zorgde voor een geweldige sfeer, zodat het zelfs in de kleine uurtjes druk bleef in de kantine. Nadat (bijna) alle beschonken sporters het pand hadden verlaten en de kantine een beetje was gefatsoeneerd was er een eind gekomen aan een sportieve, gezellige maar vooral geslaagde week. Ik hoop dat jullie er ook zo denken. Tot slot: iedereen die er was om te sporten, werken, feesten, helpen: BEDANKT!

Volleybal

Door: R.A. Peters
Het volleyballen was wel leuk. We moesten ons allemaal natuurlijk enorm inspannen, waar we best veel moeite mee hadden, maar het resultaat was voldoende (=geen halve finale of zo). Het was een geslaagde avond

Knotsbal

Door: E.A.T. v.d. Akker
Onze aandacht gaat uiteraard uit naar ons team Banaan, gevormd door: Sander (de Ongrijpbare), Marc (de Tactische), Mark (de Technicus), Dan (de Afmaker) en Pieter (de Schrijver), aangevuld met de niet-Bananen Judy (de Behendige) en Petra (de Suzan).
Het toernooi begon met een opwarmertje tegen Isis2, fanatieke schaatsers. Vanwege een opmerkelijk gebrek aan ijs in de sportzaal waren we meteen al in een tactisch voordeel, wat we natuurlijk meteen omzetten in een 1-0 voorsprong. Dan was hiervoor verantwoordelijk, na een prachtige pass van Mark en een overstapje van Judy. En voor de tegenstander ook maar iets in de gaten had was het al 2-0, dankzij een afstandschot in de kruising van Marc. We besloten om ons verder niet moe te maken, en lieten de tegenstander verder met rust, zodat we de wedstrijd eindigden met 2-0.
De volgende tegenstander was SUT. Van te voren waren we gewaarschuwd dat ze ervaren in het spel zouden zijn, dus begonnen we uiterst geconcentreerd aan het duel. Helaas voor ons deden zij dat ook, en ze kwamen met 0-1 voor. Dit doelpunt was uiteraard zeer dubieus, tot op de dag van vandaag wordt er door het publiek gesproken over buitenspel. Het was dat het spel geen regels heeft, anders was het ook inderdaad buitenspel geweest. Maar we zetten ons snel over deze tegenslag heen, en Sander scoorde tegen na een loeier tegen de paal van Pieter. Hoewel we ons uiterste best deden lukte het ons niet meer om nog een keer te scoren, zodat dit duel eindigde in een 1-1 gelijke stand.
Onze volgende opponent, BSE, was na een advies van onze tacticus zo geintimideerd dat ze niet meer op durfden te dagen. Zo werd het een reglementaire overwinning voor ons.
Toen, met nog een wedstrijd te gaan, hoorden we dat er nog halve finales enzo zouden zijn voor de groepswinnaars. Als we de laatste wedstrijd zouden winnen, zouden we groepswinnaar zijn. Dus besloten we om flink ons best te doen om nipt te verliezen. En ons megaplan werkte!!! Belgon versloeg ons met 6-4. Zodoende werden we 2-e in de groep, en konden we met opgeheven hoofd het toernooi verlaten, zonder al te moe te hoeven worden.

Het bovenstaande verhaal is enigszins gedramatiseerd, omdat er een maand tussen gebeuren en opschrijven zit en de feiten dus wat weggezakt zijn, en omdat het anders zo saai is.

Badminton

DoorBigGrin.A. Roozemond
Tijdens de Van LInt Sportweek was Banaan op duistere wijze ook ingeschrevne voor het badmintonnen (banaan badminton dus). Banaan werd vertegenwoordigd door (ik citeer) onze-enige-panache-banaan Dan en (ik citeer niet) als-het-maar-sport-is-dan-doe-ik-wel-mee van Heeswijk. Vol goede moed begonnen we met z'n tweeen om een uur of half 10 aan de eerste partij. 't Was zeer de moeite waard, er werd zeer nipt verloren van (vul hier een naam naar keuze in). Na deze warming up was het tijd om echt te beginnen.
In de tweede (tevens middelste) partij kwamen we tegenover twee competitiebadmintonners, waar wij echt met geen kruit tegen opgewassen waren. Het was in geen tijd 10-0 (voor hullie dus), maar we hebben onze kranen geweerd en uiteindelijk in het kwartier dat volgde nog ruim 2 punten gemaakt! Hieruit blijkt dus maar weer dat ook competitiespelers wel eens punten laten liggen! De laatste partij was helemaal geweldig. Deze tegenstanders vonden het wat lastig te accepteren dat wij maar met twee waren en zij met vier (??), maar toen we hadden gezegd dat zij voor de scores mochten winnen wat ons betreft kregen we twee lichtelijk aangeschoten mutsen toegewezen die ons zouden assisteren. Dit werkte wonderwel, nou ja, bijna wonderwel, en één van de twee partijen hadden we nog bijna gewonnen ook!! Dit gezegd en gedaan hebbende werd het tijd om naar huis te gaan, en zodoende was er weer een extra van-lint-sportweek-banaan-activiteit!!

Zaalvoetbal

Door: A.J. Vollebregt

Het altijd spannende Zaalvoetbal tijdens de Van Lint is een toernooi op zich, met een deelnemersveld van 64 teams is het elk jaar weer het populairste onderdeel van de hele week. En natuurlijk kon Banaan niet ontbreken. Alleen het (een beetje jammer zijnde) fanatisme van enkele teams (compleet in strijd met de gedachte achter de week) resulteerde af en toe in schenenschopperij en gevloek op de scheidsrechters, en de eerste overwinning van Banaan was toch wel dat we geenszins betrokken waren bij dit soort ongein. Maar goed, de wedstrijden. Met een jaloersmakende line-up van keeper Sander, schoffelaar Heeswijk, technicus Pieter, de non-voetballer Dan, diepe spits Mars EN de externe alleskunner van de wizzkids, dhr. C.P. Chau. Aangezien ik al heel snel heel erg last kreeg van een ontsteking in mijn voet leek het me wel een strak plan om te blijven keepen. Maar goed, de 3 wedstrijden leverden niet het gewenste resultaat en zelf de meiden van de ESSF konden daar nix aan veranderen, 3x werd er verloren en 0x gescoord. Maar gezellig was het wel zullen we maar zeggen!

Squash

Door: P.P. v. Liesdonk
Er is gesquashed.

Basketbal

Door: M.M.J. Stevens
Het basketballen was zeker leuk. Met onze voorzitter en Haas als geheim wapen is het ons uiteindelijk toch gelukt om niet in een van de finales door te komen. Dus het was een geslaagde avond

Hockey

Door: M.H. d. Haas
Er is gehockeyed