1 jaar en 168 dagen
Volgende verjaardag:
  • Hoera!! Zipje wordt vandaag 14!!
Volgende gebeurtenis(sen):
  • Vlaai bij Mars op 7/2/2019
Laatste messageboard bericht: Laatste bericht door Sannr
Random quote: PearseToC: Ik vul alles.
Verberg menu

Evenementen

Evenementen

De vakantie.

Op vrijdag 5 juli verzamelden de chte bananen (Marc, Dan, Haas, Richard en Pieter) zich bij Richard thuis om op vakantie te gaan. Deze avond werd de toon al gezet door enkele stomme quotes.

Maar zaterdagochtend begon het pas echt. Nadat Haas vakkundig de auto van Richard uit de garage getrokken had (dit alles natuurlijk om brandstof uit te sparen en het milieu zo van dienst te zijn), konden alle spullen in de auto gezet werden en konden we aanrijden. Nadat we een hele tijd precies 80 gereden hadden (flitspalen?) konden we de snelweg op en konden we flink doorrijden. Omdat we allemaal Richard's legendarische rijstijl kennen hadden we afgesproken om bij het laatste tankstation in Nederland op elkaar te wachten. Nadat we dat tankstation allebei gemist hadden, zagen we elkaar bij de eerstvolgende afslag in Belgi. En we reden door, richting Belgi. Na een tijdje moesten we van de snelweg af, een camping zoeken. Dit deden we onder kaartlezen van Dan. Dit ging dus niet goed. De eerste camping was niet leuk genoeg, bij de tweede camping werden we subtiel weggestuurd, de derde camping was wel goed maar er was totaal niemand, en tussendoor waren we nog maar 2 keer een doodlopende weg ingereden. Maar uiteindelijk kwam het toch goed: we belandden in Luxemburg in Esch-sur-S{re op camping Im Aal.

Daar splitsten we de teams in groepen op: Dan en Richard en Marc gingen de tenten opzetten, en ze vertrouwden het aan Haas en Pieter toe om boodschappen te gaan doen. En nu wordt het toch echt tijd voor een reconstructie:

Haas en Pieter hadden een boodschappenlijstje meegekregen waarop stond: Eten, Drinken, Bier, Chips.

Dus wat hadden we meegenomen:

Eten. (weliswaar bleek het te weinig om er 2 dagen mee rond te kunnen komen maar goed)

Drinken. (jaja helemaal goed)

Bier. (en ja, alcoholvrij bier is ook bier. Wisten wij trouwens veel dat 'Alkoholfrei' het Duitse woord voor alcoholvrij was. En feitelijk was het puur de schuld van Haas want ik (Pieter) zou boter halen terwijl Haas het drinken zou inladen.)

Chips. (jaja ook deze ging goed)

Eigenlijk kan de 'fout' van het alcoholvrije bier dus niet verweten worden aan Haas en Pieter, ze verdienen juist bonuspunten voor deze actie.

Toen de tenten uiteindelijk stonden (de tentenbouwers hadden maar half werk geleverd, want Haas en ik moesten zelf nog de haringen in de grond slaan), konden we gaan eten. En volgens mij was het nog lekker ook. Toen moest dus aan het mexxen begonnen worden. Er was een fles safari en een fles palinka, en meer alcohol was er niet. Voor mij was het trouwens wel genoeg, vandaar dat er geen gedetailleerd verslag van de avond is.

Enkele details: ik ben gevallen, Dan en Marc hebben een boswandeling gemaakt.

Zondag zijn we heel vroeg opgestaan om in de zon te kunnen gaan liggen. Na het middageten zijn we naar Wiltz (de grote stad in de omgeving, er was een supermarkt!) gegaan en hebben we daar heel lang op een terrasje gezeten. Toen bleek dat we echt aan vakantie toewaren, er is heel lang gesproken over Mexxen met N dobbelstenen (het is eindelijk half formeel gedefinieerd!), over 160-bits getallen, en andere voor buitenstaanders onbegrijpelijke zaken. Omdat we zo lekker zaten hebben we daar ook onze maaltijd genuttigd. 's Avonds hebben we gemachiavellied, en toen gebeurde het hoogtepunt van de vakantie: Richard maakte zijn 100e quote! We hebben daar uiteraard op geproost. De gedachte is opgekomen om deze dag tot banaanfeestdag te maken, in verband hiermee zal Wouters verjaardag verplaatst worden. Dit zal meer in details besproken worden op de komende banaanvergadering.

Maandag was zoals het hoort een beetje een saaie dag. Ik kan me er in ieder geval weinig van herinneren. Volgens mij hebben we in het bos gewandeld, en we zijn begonnen met elkaar GJA-punten te geven. Omdat dat wel erg uit de hand liep, is het GJA-briefje even later ritueel verbrand.

Dinsdag zijn we na het lammen een boswandeling gaan doen, en zijn we uiteindelijk zelfs weer teruggekomen op de camping (wat een hele prestatie is als Dan zijn mening over de goede route wil laten meetellen). Tijdens de terugtocht bleek dat de paaltjes langs de kant van de weg loszaten, en toen is het idee ontstaan om er eentje mee te nemen. Beschaafd als we waren hebben we dat toch niet gedaan. Later die dag hebben we de zon lidgemaakt van Banaan. Hij is best wel geel, vanwege zijn ronde vorm ook krom, en hij was op dat moment best wel lekker. En hij is vaker aanwezig dan Wouter. Enkele minuten later hebben we hem echter ook weer geschorst, omdat hij achter de wolken verdween.

Woensdagochtend werden we wakker van de regen. Enkele mensen lagen opeens best wel nat. Toen zijn we dus met de auto naar de douche gegaan, en vervolgens gaan karten. Onder de leiding van Dan zijn we vervolgens de weg kwijtgeraakt (letterlijk, de weg hield opeens op), maar uiteindelijk kwamen we toch bij de kartbaan aan. En daar gingen we dus maar karten, we waren er toch. Richard werd tijdens het karten van de baan gehaald voor een praatje, hij scheen te agressief te rijden(?), en uiteindelijk won Marc met 1 honderdste seconde voorsprong op Dan. En volgens het klassement stond Haas boven mij, maar dat is erg dubieus... Ik had een snellere snelste tijd, een snellere gemiddelde rondetijd, en ik kwam eerder aan. Maar omdat het toch maar een spelletje was heeft Haas toch van mij gewonnen. Terug op de camping kwamen we erachter dat we door teken gebeten waren dus zijn we hulp gaan zoeken, en die hulp vonden we bij een vrouw met 1 of 2 kinderen. Nadat Haas was uitgegleden over een vloerkleed haalde ze de teek uit zijn been, ze trok zich niks aan van zijn uitdagende hartjesboxershort. 's Nachts ging Haas in Richards auto slapen, omdat zijn slaapzak nog niet helemaal droog was.

Donderdagochtend hebben we flink gelamd. We zijn ook bijna gaan kanon maar we vonden geen kano-plaats waar ook echt kano's te huur waren. Wel waren we in n keer goed gereden, dit was heel vreemd. Daarom zijn we voor de zekerheid maar even omgedraaid om ergens anders naar toe te rijden, want we vertrouwden het echt niet dat we in n keer goed waren. In plaats van kanon hebben we heel actief in het gras gelegen en steentjes in het water gegooid, ook leuk. We zijn ook weer naar Wiltz gegaan, en toen kreeg ik problemen met mijn auto... Eerst bleek de handrem de helling niet aan te kunnen, en vervolgens verschoof een geparkeerde auto opeens zover naar links dat hij mijn spiegel raakte terwijl ik er in volle vaart voorbij kwam. Vreemde mensen die Luxemburgers. Maar we hadden 's avonds wel lekkere pannenkoeken, gebakken door Haas.

Vrijdag zijn we voor de verandering eens flink gaan lammen. We hadden het idee om te gaan zwemmen maar dat hebben we vakkundig genegeerd. 's Avonds na de barbecue werd het nog even spannend want we kregen vrouwelijke buren, en voor sommige mensen was dat toch echt te veel van het goede, die konden zich nog maar nauwelijks inhouden. Vooral toen ze om een hamer en een luchtbedpompje kwamen vragen.

Zaterdag was eindelijk de dag dat we weer naar huis konden gaan. Nadat we de tenten hadden opgevouwen, Richard nog even zijn mannelijkheid had getoond aan de vrouwelijke buren door hun gasbrandertje bijna te repareren en Dan was opgehaald door zijn ouders, konden we aan de terugreis beginnen. Richard moest nog even naar de wc, dus begonnen Marc en ik de terugreis met een voorsprong. Vanwege Richards race-talent en het oud zijn van mijn auto verwachtten we dat Richard ons na zo'n 15 minuten wel zou inhalen, maar we waren gewoon eerder over de grens en zelfs eerder in Eindhoven dan Richard...

Het was dus weer een ouderwets gezellige vakantie. Volgend jaar is het weer een even vakantiejaar dus gaan we weer met meer man.